Mekonomen Group forlader Danmark

Svenske autogrossist Mekonomen Group har indgået en handel med T. Hansen Gruppen/AD Danmark, som nu opkøber samtlige af Mekonomens danske aktiviteter. Transaktionen gennemføres den 28. december 2016, hvorefter AD Danmark A/S (der er en del af T. Hansen Gruppen A/S) overtager alle Mekonomens driftsaktiviteter i Danmark. Det vil sige, at brandet Mekonomen bevares under ejerskiftet, hvor AD Danmark altså kommer til at fungere som operationelt overhoved af al fremtidig drift i de danske afdelinger.

Handlen bevirker, at AD Danmark ved købet af Mekonomens danske operationer overtager både lejemål, varelager og personale. Værkstedskæderne Mekonomen Autoteknik og MekoPartner overgår ligeledes til AD Danmark, som også får retten til at benytte Mekonomens varemærke i Danmark.

Styrket samarbejde 

Mekonomen som brand og koncept bevarer altså sin tilstedeværelse i Danmark, og det gør varemærkets ca. 140 værksteder også. Koncernchef i Mekonomen Group, Pehr Oscarson udtaler om aftalen, at ”AD Danmark bevarer Mekonomens virksomhed i Danmark. Gennem en aftale med Mekonomen Group forbliver varemærket Mekonomen i Danmark. Kunderne i Danmark vil fortsat kende brandet og konceptet, men udviklingen vil fremover ligge i hænderne på AD Danmark. Det bliver en god løsning for vore kunder i Danmark og en god løsning for Mekonomen Group. Vi forlader ejerskabet i Danmark og bliver nu en leverandør og aftalepartner til AD Danmark”.

Som det fremgår af Oscarsons udtalelser, er der med dette ejerskifte samtidig lavet en leveringsaftale mellem Meca (underlagt Mekonomen Group) og AD Danmark. Aftalen indebærer således et styrket, fremadrettet samarbejde mellem de to autogiganter, hvilket glæder Mekonomens koncernchef; ”Vi glæder os over T. Hansen Gruppen/AD Danmark som den nye ejer, og vi ser gode muligheder for dem til at drive og udvikle den danske virksomhed yderligere. Leverandøraftalen giver også mulighed for et langsigtet samarbejde”, lyder det fra Oscarson i forbindelse med offentliggørelsen af det nye ejerskifte.

Lyse fremtidsudsigter

Mekonomen har siden sin indtræden på det danske marked i 2011 kæmpet med underskud i millionklassen. Salget betyder, at Mekonomen ikke vil have nogen tab relateret til Danmark fra 2017. Ejerskiftet kan således indvarsle en ny start for Mekonomens tilstedeværelse i Danmark, fremtidsudsigterne ser i hvert fald lyse ud, hvis man vurderer ud fra T. Hansens overvældende succes, der i 2015 rundede en omsætning på 1 milliard kroner med knapt 100 millioner kroner i overskud.

Samarbejdet mellem de to milliardkoncerner skaber ifølge ejeren af T. Hansen (herunder AD Danmark), Bent Jensen gode muligheder for at udvikle værkstedsbranchen, idet der er tale om virksomheder, der er unikke på hver deres felter. ”Det nye ”setup” skal samlet set komme de danske kunder til gode – eksisterende som nye. Vi har en masse nye ideer, ikke mindst en moderne tilgang til den fleksibilitet der kræves ud i fremtiden”, udtaler Bent Jensen.

Også AD Danmarks salgs- og konceptchef, Poul T. Pedersen forholder sig positivt til den fremtidige drift af Mekonomens danske aktiviteter; ”Med Mekonomens tilrettede setup og AD Danmarks visionære tanker til fremtiden, kan de professionelle autoværksteder glæde sig. Det nye samspil varsler nye tider – en ny forretningsmodel, hvor kunden kommer til at opleve mange fordele og opnå bedre indtjening”. Det er netop Poul T. Pedersen, der bliver ansvarlig for fusioneringen af Mekonomen og AD Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *