Inspiration: Fra veteranbil til studenterkørsel

Der er masser af former for køretøjer, som tiltrækker opmærksomhed, hvis de får lov til at køre rundt på vores veje. Men de færreste af disse er egnet til studenterkørsel. Eftersom de livsglade, men også ganske berusede unge fejrer deres nye huer, så bliver der stillet nogle krav til køretøjerne, og netop disse krav lever mange veteranlastbiler op til. Først og fremmest skal køretøjet naturligvis kunne rumme op til 30 mennesker, eftersom hele klassen er på tur til studenterkørslen. Derudover er det som sagt også vigtigt, at de tiltrækker opmærksomhed.

Det er et krav, eftersom de unge i den ene uge er i fuldt fokus, hvilket de også burde være, eftersom de er nyligt udklækkede studenter. Netop fordi de unge kræver dette, er et hvilket som helst større køretøj ikke egnet til studenterkørslen. En regulær bus er ikke rigtig spændende, ej heller vækker den opmærksomhed omkring de unge. Derfor kigger vi nu nærmere på, hvordan ældre og større køretøjer får nyt liv – én gang om året. Det er nemlig federe, end at de står og samler støv rundt omkring. Du kan læse mere og se billeder på denne side.

Veteranlastbilerne

Forestil dig en gammel, klassisk Scania V8 fra midten af 80’erne. Forestil dig så den samme lastbil blot med 30 festglade unge bagerst på et lad, pyntet til den helt store guldmedalje. Det er, hvad man får, hvis man vælger en veteranlastbil som køretøj til studenterkørslen, og det er ganske perfekt til lejligheden. Med en lang snude, en brummende V8-motor og en evne til at skille sig ud fra mængden, så lever den netop op til de typiske krav fra de studerende. Der er masser af plads, lastbilen har masser af blikfang, og dermed får de studerende kun mere opmærksomhed. Alt i alt er det således fedt, at mange veteranlastbiler går til dette formål.

Militærlastbilerne

Udover de typiske og smukke veteranlastbiler, er en stor del af studenterkøretøjerne også gamle militærlastbiler, og igen er det en fed måde at give køretøjet nyt liv på. Eksempelvis vil du kunne støde på flere gamle MAN-lastbiler fra 60’erne, da de er ganske populære. Igen har sådanne lastbiler masser af plads bagi til de unge, og samtidig udgør både motorlyden og udseendet grundkårene for en fed oplevelse som student.

Gamle brandbiler

En sidste klassiker, som bør hyldes, er den gamle brandbil, der er forvandlet til en festbus til de glade studenter. Udover masser af plads bagerst i bilen, så rummer de gamle brandbiler også andre kvaliteter, som passer til studenterkørslen. Eksempelvis finder man typisk bilerne i den klassiske og ikoniske røde farve, som mildest talt passer perfekt til den røde studenterhue. Derudover bringer brandbilen blikfang på vejen, og det klassiske og smukke udseende passer perfekt til anledningen, som de unge fejrer. Med andre ord er det smukt at se, når en gammel men smuk sag bliver forvandlet til noget, som stadig bringer glæde og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *