Gør bilen i forårshumør – og få en tryg kørsel

Foråret nærmer sig med hastige skridt, og det betyder en meget vigtig ting for alle ansvarlige bilejere – det er på tide at gøre bilen klar til varmere forhold og et andet underlag at køre på. Her følger en række råd til, hvad man som bilejer skal være opmærksom på, før der står marts i kalenderen. Derudover kan du på daek-outlet.dk finde de helt rigtige dæk til sæsonen, hvis der ikke allerede er styr på det.

Få bilen undersøgt for vinterens slid

Forårstid er skiftetid. Det er nu, at vintertøjet pakkes væk til fordel for vindjakker og T-shirts. Måske skal redskaberne i skuret også efterses, og hjemmet skal have en større overhaling for at komme støv og indelukkethed til livs. Men hjemmet og haven er langt fra det eneste, der skal sikres, når foråret kommer. Bilen skal efterses ved at komme en tur forbi den lokale mekaniker.

Han vil undersøge bilen for en række ting, som man ikke skal stå og håndtere selv. Ligegyldig hvor dygtig og erfaren man er som bilist og gør-det-selv-mand. Mekanikeren skal nemlig se på dæk, der sandsynligvis er skadet af vinterens vejsalt og slid fra glatte underlag og almindeligt brug. Han skal også undersøge, om der har været skadedyr i dækkene i løbet af vinteren, hvor dækkene har stået urørt henne i et hjørne.

Kontrollér og få en bedre kørsel

Samtidig vil han med stor sandsynlighed insistere på at få skiftet eller opfyldt en række essentielle ting i bilen. Som for eksempel sprinklervæske og påfyldning af top-up-olie. Ydermere skal kølervæsken kontrolleres. Der skal ses på, hvor meget der er tilbage – og ikke mindst om der eventuelt er behov for en ekstra påfyldning til den nye sæson.

Dette er ting, som det er vigtigt at få en professionel til at tjekke, da det også handler om andre menneskers sikkerhed ude i trafikken. Det er også langt sjovere at køre i en bil, der har fået et ordentligt tjek, så den er rarere at køre i.

Tjek priser på forhånd

Prisen vil variere fra forhandler til forhandler. Som kunde er det vigtigste dog at tjekke, at mekanikeren har de certifikater, der skal til for at undersøge og sige god for, at bilen kan komme på vejen. Prisen vil typisk variere fra år til år og fra sæson til sæson. For eksempel kan det være, at mekanikeren finder det nødvendigt, at du køber nye dæk til sommeren, men ikke til vinteren.

Og der kan være forskel på, hvilken type dæk den enkelte type dæk skal have. Og om fælgene fungerer, som de skal. Her er det en god idé at undersøge mekanikerens priser på forhånd, så man har mulighed for at sammenligne med andre forhandlere og få det bedst mulige tilbud i sidste ende. Dog kan man aldrig, som bilejer, vide, om der kommer uforudsete udgifter oveni, hvilket man selvfølgelig må tage hensyn til i sit budget for at køre med en forsvarlig bil. En bil man trygt kan bruge til at køre foråret såvel som sommeren ind med på tryg og forsvarlig vis for en selv og andre trafikanter på vejene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *