Bilsalget i 2016 sprænger skalaen

Antallet af solgte personbiler forventes inden udgangen af 2016 at nå et historisk højt niveau. Sådan lyder prognosen, der ifølge administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen er så godt som garanteret. Den forventede stigning baseres blandt andet på et omfattende salg af nyregistrerede biler, der i løbet af årets første 10 måneder, har overgået den tilsvarende periode i 2015 med næsten otte procent. Ifølge Gunni Mikkelsen ville det være meget overraskende, hvis denne tendens ikke fortsætter i løbet af årets resterende måneder. ”De sidste måneder af året har i de seneste år været stabile, hvorfor hele året fortsat forventes at lande meget positivt og i størrelsesordenen 220-225.000, mod sidste års knap 208.000 personbiler. Derfor forventer vi, at 2016 bliver endnu et rekordår for salget af nye biler i Danmark”, lyder det fra Mikkelsen. Med disse tal slås det fast, at danskerne bevæger sig i retning af det højeste købstal for nyregistrerede biler inden for et kalenderår.

VW og Peugeot i front

I tabeller over hvilke konkrete bilmodeller der er solgt flest af, viser det sig, at danskernes købelyst i 2016 i høj grad har rettet sig mod Peugeot og Volkswagen. Modellen Peugeot 208 har solgt særdeles godt i år med et salgstal, der overstiger andenpladsen med knap 2.000 personbiler. Den nye Volkswagen Up ligger som nummer to skarpt efterfulgt af Peugeot 308 og VW Polo. De to bilmærker ligger altså klart i front, når man dissekerer salgstallene for indeværende år. Toyota melder sig dog også på banen med en placering på både femte og sjettepladsen med kun et par hundrede solgte biler til forskel fra VW Polo på fjerdepladsen. Det er med modellerne Yaris og Aygo, at Toyota har fået flest danskerne til at hive pungen op af lommen.

Ser man mere overordnet på de bilmærker, der samlet set har solgt bedst, er det netop Volkswagen, Peugeot og Toyota, der tager henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen. Her indtager Volkswagen således en absolut førsteplads med en føring på næsten 3.000 solgte personbiler over Peugeot og mere end 7.000 biler foran Toyota. Peugeot 208 har som bilmodel solgt bedst, men når det gælder de respektive bilmærkers samlede salgstal, har der altså i år været bedre salg i Volkswagens modeller. Alle salgstallene for nyregistrerede personbiler i årene 2010 og frem til 2016 kan findes på De Danske Bilimportørers website eller via dette link: http://www.bilimp.dk/statistics/index.asp.

Lettere adgang til større biler

Tages der udgangspunkt i top 20 og listen generelt over antallet af solgte biler i 2016, ses en tendens til lidt færre køb af de helt små biler i A- og B-segmenterne. Samtidig er der en lille stigning i salget af de lidt større biler i D-segmentet. Denne udvikling mener Gunni Mikkelsen, der er en klar årsag til. ”Vi tror, at danske familier har samme behov som familier i andre europæiske lande, hvor man typisk køber biler et nummer eller to større. Med de mange nye leasingtilbud og sidste års nedsættelse af registreringsafgiften har danskerne fået lettere adgang til de lidt større biler. Disse biler byder typisk også på mere sikkerhedsudstyr, og kan være mindst lige så miljørigtige som de helt små biler. Så der er tale om en gevinst både for forbrugerne, sikkerheden og miljøet”, lyder det fra Gunni Mikkelsen. Baggrunden for stigningen i salget af større biler, kan altså delvist forklares med, at danskerne med nedsættelsen af registreringsafgiften får flere penge mellem hænderne, når det gælder netop bilkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *